Rusi kaznili Google sa tri miliona rubalja

Nije retka pojava da se Google suočava sa tužbama ili mora platiti vrtoglave kazne, pa je kompaniju tako sredinom jula kaznio francuski antimonopolski regulator sa 500 miliona evra zbog nepoštovanja sudskih naloga koji su izdati još prošle godine vezanih uz platformu Google News.

Ali, Google je ovoga put na meti Rusa, koji su ga kaznili sa tri miliona rubalja (oko 4.050.000 dinara) zbog kršenja zakona o ličnim podacima. Naime, Rusija se već neko vreme sukobljava sa Big Tech kompanijama, jer Moskva učestalo kažnjava velike društvene mreže zbog neuklanjanja zabranjenih sadržaja, a vrši pritisak i na strane tehnološke kompanije da otvore svoje kancelarije u Rusiji.

Kako prenosi Reuters, Google je potvrdio informaciju o kazni, ali još je nije komentarisao.

Podsećamo da je državni regulator za komunikaciju Roskomnadzor, još prošlog meseca najavljivao da bi Google mogao biti kažnjen sa oko šest miliona rubalja jer ne skladišti lične podatke ruskih korisnika u bazi podataka na ruskoj teritoriji.

Google je već ranije novčano kažnjen u Rusiji zbog neuklanjanja zabranjenih sadržaja, a navodi se i da je kompanija blokirala pojedine YouTube naloge prokremaljski orijentisanih osoba i medija, pa su još tad izrazito uzrujali ruske vlasti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.