Samo iPhone 13 Pro modeli će dobiti LiDAR


O nadolazećoj iPhone 13 seriji slušamo već mesecima i malo je toga što o njima već ne znamo. Sad stiže još jedna neslužbena potvrda aduta na leđima iPhone 13 Pro modela.

iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max na svojim leđima osim što nose kameru više, imaju još jedan adut naspram obi;nih modela. Mnogi za njega ni ne znaju ili su taj otvor primetili, a da ne znaju čemu služi.

Reč je o LiDAR skeneru, kojeg uređaj koristi kako bi precizno izmerio udaljenost od kamere do nekog objekta. Taj skener emituje svetlost i meri vreme koje prolazi dok se taj zrak svetlosti ne odbije i ne vrati nazad.

U početku, LiDAR ni nije bio naročito dobro iskorišćen, ali s vremenom je dobio funkcionalnosti, koje će korisnici čak i ceniti.

Naime, osim što ga koriste za AR funkcionalnosti u nekim podržanim aplikacijama proširene stvarnosti, iPhone 12 Pro i Pro Max njime snimaju fotografije kakve, ostatak uređaja ne može.

Apple je nedavno objavio i promo spot u kojemu ističu to snimanje portretnih fotografija sa zamućenom pozadinom u noćnom režimu snimanja.

Iako se pričalo da će ove godine svi iPhone 13 modeli dobiti LiDAR, jedan od brojnih Apple leakstera sa solidnim renomeom, tvrdi suprotno.

To zapravo i potvrđuje gomila do sada objavljenih rendera pa i fotografija dummy modela iPhone 13 serije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.