Samsung i dalje prvi, ali mu se opasno približio Xiaomi


IDC je izašao sa svojom statistikom o prodaji smartfona u svetu. Očekivano, na prvom mestu je i dalje Samsung sa najviše isporuka i sa 18,8 udelom na tržištu, ali mu se opasno približio Xiaomi sa 16,9% udela. To je rezultat 86,6-postotnog rasta u odnosu na drugi kvartal prošle godine, dok je Samsung-ov iznosio 9,3%. Iz ovog bi se dalo zaključiti da je preuzimanje prvog mesta od strane Xiaomi-ja samo pitanje vremena.

Treći na listi je Apple sa 14,1% tržišnog udela i rastom od 17,8%, a četvrti Oppo sa 10,5% udela i rastom od 37%. Bratski mu je Vivo zauzeo 10,1% udela, takođe znakovitim rastom od 33,7%. Sa liste je nestao Huawei, koji je po pitanju proizvodnje telefona očito podlegao američkim sankcijama.

Kineski proizvođači sa ove liste, dakle, zajedno drže oko 67% svetskog tržišta smartfona, a s obzirom na značajan rast u proteklih godinu dana, ovaj procenat će se i dalje povećavati. Takođe je već odavno poznato da je najveći proizvođač zapravo BBK Electronics, koji u svom portfoliju drži brendove Oppo, Vivo, Realme i OnePlus.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.