Tesla automobili će ponovno moći da se kupe sa Bitcoinima?

U samo nekoliko meseci u Tesli su, na neupitnu inicijativu Elona Muska, nekoliko puta promienili svoj stav prema bitcoinu, a njihove odluke su imale i uticaj na cenu najpopularnije svjetske kriptovalute. Prvo su početkom godine najavili kako kupuju veću količinu bitcoina da bi na njemu zaradili, ali i kako bi ga mogli da počnu da ga prihvaćataju kao sredstvo plaćanja za svoje automobile. Početak prodaje Tesli za Bitcoin službeno se dogodio u martu, što je koincidiralo i s rastom vrednosti Bitcoin-a.

Potom, niti dva meseca nakon toga, Musk je "shvatio" da nije baš logično biti proizvođač automobila koji promoviše zelene tehnologije i zaštitu okoline, a istodobvremeno podsticati Bitcoin koji je po svojoj prirodi tehnologija vrlo visokog ugljičn dioksida. Time je došao kraj ljubavnoj priči Tesle i Bitcoina, barem što se tiče plaćanja automobila, a i cena Bitcoina krenula je lagano prema dole.

Ovoga tjedna, pak, najavljuje se novi obrat. Musk najavljuje kako će u Tesli ponovno početi prihvaćati bitcoin, i za to tvrdi da je prilično izgledan scenarij. No, prije se moraju ispuniti neki uvjeti, a osnovni je da bitcoin postane ovisan o najmanje 50% obnovljivih izvora energije. Kada njihova analiza pokaže da se ide prema tom cilju, tada će u Tesli nastaviti prihvaćati bitcoin kao sredstvo plaćanja.

Musk je sve to potvrdio na konferenciji ₿ Word, i dodao da i on, i Tesla, i SpaceX trenutno drže određenu količinu Bitcoina. Naglasio je i da kriptovalutu neće prodavati niti on lično niti njegove kompanije.

Već po običaju, iz Musk-ovih usta informacija svaka o Bitcoinu doletela je direktno u uši investitora, koji su u satima nakon njegove objave podigli cenu Bitcoina u "zeleno". Ona je u kratkom vremenu porasla s 29 na oko 32 hiljade dolara, odnosno za oko 10%.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.