WhatsApp predstavio novu opciju ''jednokratnih'' nestajućih poruka

Nakon što je "jednokratne" nestajuće poruke predstavio na Messenger-u i Instagram-u, Facebook istu opciju pokreće i na WhatsApp-u. Ova funkcija omogućava deljenje fotografija i video zapisa koji se mogu pregledati samo jedanput pre nestanka.

Od juče su beta testeri aplikacije na Android-u počeli da dobijaju način "jednokratnog pregleda" koji briše fotografije i video zapise čim ih pregledate i odbacite.

Da bi znali imate li pristup novoj funkciji pogledajte imate li posebno dugme koje izgleda poput tajmera u polju za unos opisa, kažu stručnjaci sa WABetaInfo.

Ove poruke se razlikuju od WhatsApp-ovih "nestajućih" poruka koje se brišu u roku od sedam dana - fotografije i video zapisi poslani u režimu "jednokratnog pregleda" su samo za jedinstvenu upotrebu i nestaju nakon što ih zatvorite. Dobićete obaveštenje nakon što vaša poruka bude pregledana.

Uprkos dodatnom unapređivanju privatnosti, postoje neke neobičnosti kojih biste trebali da budete svesni pre nego što počnete da koristite novu opciju. Kao što je primetio WABetaInfo, onemogućavanje opcije "seen" neće sprečiti druge da budu obavešteni ako ste otvorili jednokratnu poruku. U grupama ćete moći da vidite kada su članovi otvorili jednokratne poruke, čak i ako ste isključili "seen".

Takođe, ništa ne sprečava ljude da snimkom ekrana spase vaše poruke, a da vi to ne saznate. Takođe, jednokratni pregled funkcioniše i ako pošaljete poruku nekome ko još nema pristup funkciji. Oni koji koriste iOS-u, navodno će novu opciju dobiti kasnije.

Facebook je najavio uvođenje ove opcije u junu, za vreme ažuriranja politike privatnosti WhatsApp-a. Tehnološki gigant bio je prisiljen da odloži uvođenje novih pravila do sredine maja od početka februara, nakon negodovanja zbog pristupa dodatnim korisničkim podacima.

Kompanija je kasnije odustala od svoje odluke da ograniči WhatsApp funkcije za one koji nisu prihvatili promene.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.