Windows 365 – operativni sistem prelazi u oblak


Microsoft je najavio svoju novu uslugu kojom želi PC računare da smesti u oblak. Windows 365 je njihova nova usluga koja će kompanijama omogućiti pristup računarima u oblaku, sa bilo kog mesta, stream-ujući Windows 10 ili Windows 11 kroz web browser.

Windows 365 će raditi na bilo kom modernom web browseru ili putem Microsoft-ove Remote Desktop aplikacije za udaljenu kontrolu, omogućavajući korisnicima pristup svom Cloud PC-u sa različitih uređaja.

Ovaj Instant pristup omogućitće korisnicima da stream svoje Windows sesije sa svim istim aplikacijama, alatima, podacima i podešavanjima, radi na Mac-u, iPad-u, Linux ili Android uređajima. Možete nastaviti tamo gde ste stali, jer stanje vašeg računara u oblaku ostaje isto, čak i kada promenite uređaj.

Windows 365 će dolaziti u dve verzije: Business i Enterprise. Obe pokreće Azure Virtual Desktop platforma, a pojedinačni računari u oblaku mogu se konfigurisati sa jednim procesorom, 2 GB RAM-a i 64 GB prostora za skladištenje, pa sve do osam procesora, 32 GB RAM-a i 512 GB prostora za skladištenje. Microsoft nudi 12 različitih konfiguracija za Windows 365 Business i Enterprise, a kompanije će moći da povećaju procesorsku snagu tako da će biti na raspolaganju mnogo opcija.

Iako se čini da je Windows 365 odlično tempiran za kompanije koje žele da se reše kompleksonosti rada na daljinu, Microsoft na ovom servisu radi već godinama. Windows 365 trenutno je dostupan samo za kompanije, ali lako je zamisliti budućnost u kojoj bi Microsoft mogao korisnicima da ponudi moćniji računa direktno u browseru.

Windows 365 će kompanijama biti dostupan od 2. avgusta, uz mesečnu cenu pretplate po korisniku, a informacije o cenama ćemo morati da pričekamo još neko vreme.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.