YouTube Shorts od sada dostupan u preko 100 država


Ptice na grani znaju da TikTok "žari i pali" na globalnom nivou, pa nije ni čudo da ostale društvene mreže stvaraju formate koji su njemu slični. Tako je nastao Instagram Reels, ali i YouTube Shorts koji je prvo bio dostupan u Indiji, pa u 26 ostalih zemalja, uključujući Sjedinjene Američke Države i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Ali, iz YouTube-a su objavili da je njihov odgovor na TikTok od sada dostupan i u preko 100 zemalja širom sveta, pa će tako svi korisnici ove društvene mreže moći da isprobaju novi format u objavljivanju video zapisa.

YouTube je u svoj Shorts nedavno dodao i funkciju koja omogućava kreatorima da uzimaju audio iz video zapisa sa društvene mreže, a uskoro će se moći da postavljaju i linkove koji će voditi na izvor zvuka, pa će tako korisnici zaista imati pravi TikTok doživljaj.

Ali, iako svi žele da budu poput njega, TikTok želi biti da bude YouTube-a. Naime, početkom meseca stigla je vest da će se na kineskoj društvenoj mreži moći objavljivati video zapisi dužine do tri minuta, što je tri puta više od prethodnog ograničenja od jednog minuta, pa će se tako korisnici duže zadržavati u aplikaciji gledajući sadržaj.

Međutim, treba istaći da mnogi korisnici YouTube-a koji su već imali pristup Shorts-u, uglavnom ponovno objavljuju svoje video zapise koje su napravili na TikTok-u, ali postoji šansa da će se to s globalnim lansiranjem ove platforme, promeniti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.