Zvanično predstavljeni Huawei P50 i P50 Pro


Nakon nekoliko meseci neizvesnosti, ali i glasina koje su kružile bespućima interneta, Huawei je juče službeno predstavio nove top modele – Huawei P50 i Huawei P50 Pro. Event je bio organizovan za kinesku publiku, ali je rečeno kako će u određenom trenutku ovi modeli biti dostupni i globalno.

Ove godine nemamo Pro+ model, tako da se ponuda svodi na Huawei P50 i P 50 Pro. Obojici i dalje kameru potpisuje Leica, a pokreće ih Snapdragon 888, odnosno Kirin 9000, a za sada je nemoguće proceniti koji će primerci stići na naše tržište. Treba napomenuti kako model pokretan Snapdragon-om 888 ne sadrži 5G modem, što je bio yslov isporuke skladno američkim sankcijama.

Oba uređaja su praktički istih gabarita, a sadrže i isti primarni senzor kamere sa 50 megapiksela sa f/1.8 otvorom blende i optičkom stabilizacijom. Pro model sadrži i 40 MP crno-belu kameru, što je svojevrstan povratak prethodnom načinu dobijanja više svetla, a tu je i 16 MP ultra-širokougaona kamera. Po prvi put i na običnom modelu imamo 5x periskopski zoom, i to na 12 MP senzoru telefoto kamere, ali ovo sada opovrgava glasine o 10x kontinuiranom optičkom povećanju.

O kamerama još neki detalji trebaju da budu otkriveni, a kako će se kamera pokazati u praksi, ostaje za videti ako nam uređaji jednom stignu na test.

Pro model raspolaže 4360 mAh baterijom, a obični 4100 mAh, što je vidno manje od konkurencije, ali je zato implementirana tehnologija brzog punjenja od 66W i 50W bežično, što će kupcima ovih modela svakako olakšati život.

Oba modela imaju stereo zvučnike, što je pohvalno budući da su prethodnici bili uskraćeni za ovu blagodat, a tu je i IP68 sertifikat otpornosti na vodu i prašinu. Naravno, operativni sistem je novi Huawei-jev HarmonyOS, inače temeljen na Android-u, što znači da neće biti problema oko kompatibilnosti velike većine aplikacija, a i dalje će biti uskraćeni za Google-ove.

Cena za EU tržište još nije definisana, ali možemo se orijentisati po onoj za kinesko, koja će se za Pro model kretati između 6000 i 8000 juana (780 i 1040 eur). P50 će pak koštati između 4500 i 5000 juana (585 i 650 eur).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.