Airbnb će omogućiti proveru brzine internet veze u nekretninama za najam


Prilikom rezervacije smeštaja na Airbnb-u turisti, digitalni nomadi i svi ostali putnici imaju prilike da odaberu neke od ponuđenih kuća, stanova, apartmana ili soba prema brojnim kriterijumima. Naravno, tu je lokacija, potom tip i veličina objekta, dostupni sadržaji i dodatne ponude koje domaćini mogu da pripreme. Jedan od dodatnih sadržaja, posebno bitan u današnje vreme, svakako je dostupnost internet priključka u nekretnini za najam.

Budući da živimo u digitalnom dobu, prilično je teško naći smeštaj koji danas ne nudi Wi-Fi, ali samo ikona za bežični Internet na Airbnb-u više nije dovoljna. Stoga iz ove kompanije odlučili da unaprede svoju ponudu tako što će gostima omogućiti da provere koliko je dostupan Internet zaista i brz, i to pre nego što rezervišu smeštaj.

Do sada su domaćini na Airbnb-u mogli ovaj podatak ručno da upišu i tako daju do znanja gostima što u smislu brzine veze mogu očekivati. Od sada će, pak, imati mogućnost nezavisne provere tog podatka. Putem alata za proveru brzine veze kompanije M-Lab, domaćini će moći u svojim nekretninama proveriti stvarnu brzinu veze, a ona će potom biti istaknuta na njihovom oglasu. Merenje brzine obavlja se jednostavno i brzo, a bit će integrisani u mobilnu aplikaciju koju domaćini na Airbnb-u ionako koriste za upravljanje svojim nekretninama.

Opcija već postupno postaje dostupna korisnicima u SAD-u, a na ostatak sveta će se proširiti u narednim nedeljama. Ova promena bi trebala da stane na kraj neprijatnim iznenađenjima i pomogne onima koji u iznajmljenom smeštaju tokom odmora ili putovanja žele da rade, komunicirati putem Internet-a ili se pak igraju – da se ne razočaraju sporom vezom tek kada stignu na odredište.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.