Amazon i GoPro u borbi protiv kineskih trgovaca koji prodaju falsifikovane proizvode


Amazon i GoPro odlučili su da stanu na kraj trgovcima koji prodaju falsifikovane proizvode, pa su tako tužili sedam kineskih državljana i nekoliko kompanija koje su kupcima distribuirali kopije plutajućeg držača za akcionu kameru "The Handler" i stativa "3-way".

Naime, navedeni proizvodi su bili označeni "GoPro" oznakom, a razlike u poređenju sa originalom bile su minimalne. Navodi se da su stativi bili lakši, imali su nešto tvrđu površinu, malo dugme, nekoliko neobičnih "tačkica" na ručki, a i sunđer na njoj bila je nešto tamnije boje, prenosi The Verge.

Trenutno nije poznato koliko je ljudi "naselo" i kupilo ove falsifikovane GoPro proizvode, ali sudeći po žalbama korisnika, bilo ih je na pretek.

"Vrlo razočaravajuće što je ovo napravio GoPro. Od sad više neću kupovati njihove proizvode", "Ovo ne može biti pravi GoPro držač, jer je zarđao nakon dva dana", samo su neki od žalbenih komentara koji se navode u tužbi.

Iz Amazona navode da su blokirali račune optuženih prodavača te da su primerke falsifikovanih proizvoda poslali GoPro-u kako bi im pomogli u istrazi. Treba istaknuti da je kompanija pokrenula ovu tužbu još u travnju ove godine, ali ona je tek sad izašla u javnost jer se u Kini vodi paralelno kriminalističko istraživanje protiv istih optuženih.

Podsećamo da Amazon već duže vreme ima problem sa falsifikovanom robom, pa je tako Apple 2016. godine tvrdio da je 90 posto njihovih punjača prodato na Amazon-u lažno, a sudeći prema izveštaju The Guardian-a iz 2018., problem se nije rešio u potpunosti.

Uprkos tome, Amazon je u maju objavio izveštaj u kojem navodi da je kompanija zaplenila i uništila više od dva miliona falsifikovanih proizvoda pre nego što su oni stigli do kupaca te da su blokirali 10 milijardi "sumnjivo loših oglasa", pre nego što su se uspeli pojaviti na stranici. Takođe su naveli da je manje od 0,01 posto svih proizvoda prodatih na ovoj popularnoj internet prodavnici, primilo prijavu da se radi o falsifikatu.







Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.