Apple radio na iPhone nano telefonu


Zahvaljujući tužbi Epic Games-a protiv Apple-a, u javnost su isplivali neki do sada nikada viđeni e-mail-ovi koji su nam, među inim, otkrili kako je Steve Jobs 2010. godine razmišljao o razvoju telefona iPhone nano. Konkretne informacije, nažalost, nisu otkrile previše detalja, ali ono što je navedeno u mailu koji je Jobs poslao jasno dokazuje da su planovi za još manji iPhone zaista bili na stolu. Kao što je poznato, ti se planovi ipak nikada nisu ostvarili.

Tome se ne treba čuditi kada znamo da je model iPhonea iz tog vremena (iPhone 4) imao ekran dijagonale 3,5 inča, dok je deo konkurenata već tada imao veće ekrane. Npr. prvi model Samsung-ovog smartphonea Galaxy S predstavljen iste godine imao je 4-inčni ekran.

U mailu kojeg su se dokopali novinari The Vergea Jobs je tako, među inim, napisao tragove o planu za iPhone nano, kao i tragove vezane uz njegovu cenu i troškove te kako bi Jony (verovatno tadašnji glavni dizajner kompanije Jony Ive) trebao pokazati model ili njegovu skicu na računara. Takođe u strategiji za 2011. stoji i trag o razvoju jeftinijeg iPhone-a baziranog na iPod-u Touch koji bi trebao zameniti iPhone 3GS.

Tada je Apple u svojoj ponudi imao i model iPod nano, tako da bi ime iPhone nano za manji model iPhone-a zaista imalo smisla, ali s vremenom kompanija je odustala od izraza nano i sada za manje modele svojih uređaja koristi - mini. Prošle godine tako je predstavljen iPhone mini, a u prodaji imaju i iPod mini i HomePod mini.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.