Developer napravio zabavnu parodiju iritantnih i preterano komercijalnih modernih web stranica


Situacija vam je svima poznata. Tražite neku informaciju na omiljenom internet pretraživaču, kliknete na prvi rezultat i odlazite na web stranicu na kojoj još niste bili. Prvo što ćete učiniti jeste zatvoriti obavezno upozorenje o cookiejima, potom će vas stranica pitati želite li da primate notifikacije, pa želite li se da se pretplatite na njihov newsletter, pa će vam javiti da koristite adblocker ili će vam zalepiti reklamu preko celog ekrana, pa će vam ponuditi opcije pretplate...

Jednom kada se probijete kroz ovaj lavirint dobit ćete tekst koji ste pre otprilike pola sata zapravo i hteli da vidite, a on će biti delimično prekriven pop-up reklamama, pun linkova za deljenje na društvenim mrežama i sličnih dodataka.

Ovo korisničko iskustvo toliko je iziritiralo jednog developera (predstavlja se kao Guangyi Li) da je izradio demo web koji objedinjuje sve ove užasne običaje i tako razotkriva koliko je današnji web zapravo loš.

Njegov rad se naziva How I Experience Web Today, možete ga pokrenuti na ovom mestu i (najbolje bez uključenih adblockera i drugih alata za blokiranje skripti) uživati u parodiji gotovo svakog modernog web portala danas.

Osim što je zabavan i dobro ističe sve mane ovakvih stranica i ismejava njihov generički dizajn motivisan isključivo zaradom, ovaj sajt može dobro doći i kao upozorenje i pouka onima koji se bave izradom internet stranica – nemojte da budete nasrtljivi i napadni, pokažite posetiocu ono po što je došao, pa će se možda još neki put i vratiti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.