Facebook planira da napravi svoj pametni sat koji će konkurisati Apple-ovom


Facebook planira da napravi pametni sat, a kojim bi trebao da konkuriše Apple-ovom pametnom satu. Prvenstveno će biti namenjen za prikazivanje zdravstvenih parametara tokom vežbanja i za tekstualnu komunikaciju.

Ovu informaciju su objavili portali posvećeni izveštavanju o tehnologiji Information i Verge. Objavili su da bi ovaj pametni sat mogao funkcionisati bez da se povezuje sa telefonom. To znači da bi trebao da ima sistem Android kojim će biti omogućeno slanje poruka preko Facebook-ovih aplikacija Messenger i WhatsApp.

Očekuje se da će moći pratiti veliki broj zdravstvenih parametara, a to podrazumeva povezivanje sa prijateljima koji vežbaju, trenerima, zdravstvenim i fitness kompanijama kao što je Peloton.

Pretpostavlja se da će Facebook-ov pametni sat imati odvojivi ekran sa dve kamere. Biće upotrebljive za pravljenje fotografija i video snimaka, a koji će se moći objavljivati na Facebook-u, Instagramu i preko WhatsApp-a. Kamera sa prednje strane će se moći koristiti za video pozive, dok će se ona sa zadnje strane biti na odvojivom ekranu. Okvir sata će biti od nerđajućeg materijala.

U Facebook-u planiraju da saradnjom sa drugim kompanijama naprave predmete na koje će se moći ugraditi odvojivi ekran sata. Među takvim predmetima trebali bi da budu i rančevi. Nadaju se da će se ovaj sat koristiti kako bi ljudi izbegli kontrole koje Apple i Google ostvaruju preko telefona. S druge strane, malo je verovatno da će ovaj pametni sat koristiti oni koji su zabrinuti zbog Facebook-ovog prikupljanja privatnih podataka.

Navodno da bi ovaj uređaj trebao da košta skoro 400 dolara i da će njegova prodaja početi u leto sledeće godine. Proizvodnja druge generacije sata je planirana za 2023. Konkurisaće Apple-ovom pametnom satu koji je jedan od najprodavanijih na svetu. Veruje se da ga poseduje 100 miliona ljudi.

U međuvremenu Facebook u saradnji sa Ray-Banom razvija pametne naočare, a kojima bi trebao da konkuriše onim Apple-ovim.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.