Google čisti Play Store od ''Sugar dating'' aplikacija


Aplikacije za "Sugar dating", odnosno po naški aplikacije za sponzoruše više neće biti dozvoljene na Android Play Store-u od 1. septembra. Google je zabranu uveo zajedno sa promenama pravila na platformi. Vest o ovoj izmeni stiže od Android Police-a koji potvrđuju da tehnološki div zabranjuje distribuciju aplikacija vezanih uz "kompenzovanih seksualnih veza". Druge promene uključuju lov na neaktivne developerske naloge.

Odnosi "Sugar dating" uglavnom uključuju starije i bogatije pojedince koji izlaze sa mlađim devojkama koje obasipaju poklonima. Android Police naglašava da Play Store vrvi aplikacijama koje služe pronalaženju "sponzora" i "sponzoruša". Niti jedna od aplikacija direktno ne nalaže da bi starije osobe mlađim ženama trebali da plate za njihovu pažnju, ali gomila naglašava da oni moraju da budu bogati.

Pravila za Google Play već zabranjuju aplikacije koje podstiču "usluge koje se mogu interpretirati kao nuđenje seksualnog čina u zamenu za kompenzaciju". Ažurirana verzija pravila definiciju proširuje na "kompenzovane veze ili aranžmane seksualne prirode u kojima se od jedne stranke očekuje novčana nadoknada, pokloni ili finansijska podrška drugoj stranci".

Iako nikom nije jasno zašto kompanija baš sad uvodi pooštrena pravila, treba naglasiti da ona dolaze u sklopu borbe protiv online seksualnih usluga na platormama nakon uvođenja FOSTA-SESTA legislature iz 2018. godine u kojoj su otklonjene zaštite za sadržaje koji "promovišu ili podstiču prostituciju" zaključuje Verge.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.