Google-ovi servisi više neće raditi na starim Android uređajima


Ako kojim slučajem posedujete telefon sa Android-om starijim od verzije 2.3.7, uskoro ćete (ako već niste) od Google-a dobiti email obaveštenje da se morate da ažurirate na verziju Android-a 3.0 ili noviju, jer vam u protivnom neće biti omogućeno spajanje u mnoge njegove servise, uključujući Gmail, YouTube, Play Store i Google Drive.

"Prijava na vaš nalog u Google-ovim aplikacijama od 27. septembra više neće biti podržana na telefonima sa Android-om verzije 2.3.7 ili starije", stoji u e-poruci. To znači da se od 27. septembra oni sa Android verzijom 2.3.7 ili starijom neće moći da se prijave na svoje naloge. To uključuje Android 1.0, 1.1, 1.5 Cupcake, 1.6 Donut, 2.0 Eclair, 2.2 Froyo i 2.3 Gingerbread.

Google kaže da je ovaj potez preduzeo kako bi zaštitio bezbednost naloga korisnika, pa ćete pri logovanju u njegove aplikacije dobiti obaveštenje o grešci sa korisničkim imenom ili lozinkom (username or password error).

Ukoliko vaš telefon ne podržava ažuriranje na novu verziju Androida ipak ćete moći da pristupite navedenim servisima, ali isključivo kroz internet browser.

"Ako ne možete da ažurirate uređaj na noviju verziju Androida (3.0+), pokušajte se prijaviti na svoj Google nalog u web browseru. I dalje možete koristiti neke Google-ove usluge (ne navode koje) kada ste prijavljeni na Google u web browseru svog uređaja", kaže Google.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.