I Pixel 6 serija bez punjača u paketu


Kako stvari stoje i Google će ove jeseni prigrliti Apple-ovu filozofiju ispuštanja punjača iz prodajnog paketa za svoje buduće telefone. Uz nadolazeće Pixel 6 telefone, punjač nećete dobiti.

Apple je prvi hrabro iz paketa iPhone 12 serije izbacio punjač, da bi kasnije isto učinili i sa svojim starijim modelima. Razlozi su ekološki. Tako barem tvrde kad ih neko pita. Uvereni su da svi kod kuće ionako već imaju punjače, što nije toliko daleko od istine, ali svejedno.

Samsung je uskoro krenuo istim stopama i svoju Galaxy S21 seriju isto tako isporučuje u kompaktnijem prodajnom pakovanju samo sa USB C kablom. Punjači se prodaju zasebno.

Xiaomi je u Kini punjač izbacio iz prodajnog pakovanja Mi 11 top modela, nudeći ga na zahtev besplatno, a u Evropi se uredno isporučivao sa punjačem u paketu.

Sad će, kako se saznaje i Google svoju nadolazeću Pixel 6 seriju isporučivati bez punjača u paketu. Razlog su prepisali od Apple-a. Briga za okolinu, manje emisije štetnih gasova u atmosferu pri proizvodnji punjača koje kupci doma ionako imaju i tako dalje.

Priču o ekologiji ipak nisu popratili nižim cenama uređaja, a ne treba zanemariti ni da su u celoj priči značajno uštedeli na skladištenju i transportu kompaktnijih prodajnih pakovanja.

Koliko je to licemerno, otvoreno je za debatu, ali jednostavno je tako.

Ljutili se mi na to ili ne, računajte da je Pixel 5a 5G poslednji Pixel sa punjačem u paketu. Uz to, sa 18W snage ni nije neki vrhunski.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.