iPhone 13 će dobiti Face ID koji radi kroz masku i zamagljene naočare


Svi korisnici novijih iPhone-a verovatno su frustrirani jer Face ID sistem za prepoznavanje lica ne radi ako na licu nosite masku, koja je, nažalost, već godinu i po obvezna u zatvorenim prostorima. Apple je u međuvremenu uspeo da nađe rešenje, ali polovično, budući da su sad vlasnici iPhone-a sa maskom na licu za otključavanje uređaja ili plaćanje morali ujedno da poseduju i Apple Watch.

Konačno rešenje mogli bismo ugledati u iPhone-u 13, koji će biti predstavljen kroz koju nedelju. Naime, ako je verovati najnovijim glasinama, nova generacije Face ID sistema bi vaše lice trebala prepoznati i pod maskom pa čak i ako imate zamagljene naočare. U međuvremenu su procurele slike posebne maskice za iPhone 12, koju zaposleni kompanije nose kako bi testirali novi sustav.

Testiranje ovog sistema je navodno prilično duboko i opsežno, stoga nije ni čudo da je informacija procurela u javnost. Ipak, imajte na umu da se u prilogu ne nalaze fotografije uživo, već se radi o renderima izrađenim na temelju dostupnih informacija.

Ponovimo još jednom, iPhone 13 će biti predstavljen kroz par nedelja, a u prodaju kreće već 17. septembra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.