Korisnici Instagram-a mogu da ograniče poruke i komentare osoba koje ih ne prate


Instagram je u fokusu ovog leta nakon što su fudbalski reprezentativci Engleske dobili rasističke poruke posle poraza u finalu Evropskog prvenstva pa stoga ova društvena mreža pokušava da spreči slične slučajeve u budućnosti novim bezbednosnim funkcijama.

Instagram je pripremio nešto što je nazvao "limits", a radi se o opciji čije aktiviranje sprečava korisnike koji vas ne prate da komentarišu vaše postove ili šalju direktne poruke. Opcija je dostupna svim korisnicima, a tim Instagrama smatra da će biti najkorisnija biznisima i kreatorima. Naravno, moguće je u potpunosti isključiti komentare ili direktne poruke, ali ovo novo rešenje je namenjeno ljudima koji i dalje žele mogućnost pozitivne komunikacije sa svojom zajednicom. Instagram takođe "istražuje načine" preventivnog predlaganja aktiviranje opcije kada otkrije porast aktivnosti.

Takođe, Instagram radi na razvoju opcije "skrivenih" reči, koja omogućava korisnicima da automatski filtriraju direktne poruke na osnovu uvredlivih reči, fraza i emotikona i da ih "pošalju" u skriveni folder. Opcija sada pokriva širu listu potencijalno uvredljivih reči, emotikona i hashtaga. Takođe, aplikacija upozorava ljude koji pokušavaju da napišu uvredljive komentare.

"Nadamo se da će nove opcije bolje zaštititi ljude od uvredljivog sadržaja, bez obzira da li se radi o rasističkom, seksističkom, homofobnom ili nekom drugom tipu zlostavljanja. Znamo da moramo uraditi više, poboljšati naše sisteme, pronalaziti i uklanjati uvredljivi sadržaj još brže, a oni koji krše pravila moraju odgovarati za to", saopšteno je iz kompanije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.