Leica lansira svoj prvi pametni telefon


Poznati legendarni proizvođač fotoaparata Leica, lansirao je svoj prvi pametni telefon pod nazivom Leitz 1, koji ime nosi u čast Ernsta Leitz-a, koji je promenio svet fotografije 1924. godine sa izumom moderne fotografije sa filmom od 35 mm.

U maju ove godine Sharp Sharp je objavio izlazak pametnog telefona pod nazivom Aquos R6 sa jednom kamerom koja sadrži 1-inčni CMOS senzor razvijen u suradnji sa nemačkom Leicom.

Leica je sada u osnovi rebrendirala i "prepakovala" taj uređaj u svoj prvi pametni telefon Leitz Phone 1 koji dolazi sa 8-jezgrenim Snapdragon 888 procesorom sa 5G i Wi-Fi 6 povezivanjem, 12 GB RAM-a, 256 GB skladišne memorije i 6,6-inčnim OLED ekranom rezolucije 1.260 x 2.730 piksela.

Glavna kamera sadrži impresivni 1-inčni 20,2 MP CMOS senzor slike i f/1.9 blendu, elektronsku stabilizaciju slike i low light ToF autofokus sa digitalnim zumom od 6X.

Selfie kamera sa prednje strane ima senzor od 12,6 MP, blendu f/2.3 i vidno polje od 78 stepeni.

Dizajn telefona (skin) je razvio Leicin dizajnerski studio u Nemačkoj uz minimalističku estetiku koja sadrži aluminijumsko kućište od eloksiranog srebra, ivice sa izrezima i Corning Gorilla staklo. Kompanija je dodala i widget koji nudi izbor fotografija iz međunarodne galerije Leica fotografija.

Glavni modul kamere je cirkularan kao i objektivi fotoaparata i dolazi čak i sa zaštitnim poklopcem koji se na objektiv spaja magnetski. Kamera može stvarati RAW i JPG formate, a Leica je uključila i svoj sopstveni imaging sistem koji garantuje "state-of-the-art" računarski bokeh, korekciju boja, podešavanje ivica i realističnu redukciju šuma.

Leitz Phone 1 će se za sada prodavati samo na japanskom tržištu i koštaće 1.700 američkih dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.