Modifikovani WhatsApp instalira Triada trojanca


Modifikovane i prilagođene (custom) verzije WhatsApp aplikacije mnogim korisnicima su korisna stvar jer donose funkcije koje se ne nalaze u originalnoj aplikaciji. Na primer, možete prilagoditi ikone, onemogućiti video pozive, dodavati teme i skrivati funkcije poput Recently Seen. Ali, nisu svi modovi korisni i bezbedni pa biste trebali dobro da pripazite ako koristite takav softver na svojem telefonu.

Poznati proizvođač antivirusnih rešenja Kaspersky, otkrio je verziju FMWhatsApp aplikacije koja u sebi prikriva opasni malware koji prikuplja osetljive podatke sa vašeg telefona i šalje ih na udaljeni server, gde se preuzima i izvršava opasni Triada trojanac koji potom može raditi brojne stvari na vašem uređaju, uključujući instaliranje novih malicioznih modula i dodatnog malwarea, a između ostaloga će vas pretplatiti na neke premium pretplate softvera.

Iako je za izvršenje transakcija potreban potvrdni kod, trojanac omogućava napadačima da vas sami pretplate na premium servise koji su dakako u njihovom vlasništvu.

Pored toga trojanac će preuzeti vaš WhatsApp nLOG i putem njega slati spam poruke i širiti maliciozni softver osobama u vašem imeniku. S obzirom da FMWhatsapp eksplicitno traži korisnicima dozvolu za čitanje SMS poruka, to znači da korisnici pristaju na to da trojanci i drugi maliciozni moduli pristupaju njihovim komunikacijama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.