Objave o hrani na Facebook-u među najpopularnijim u SAD-u


U Facebook-u su istakli koje objave na ovoj društvenoj mreži imaju najveći broj pregleda u Sjedinjenim Američkim Državama, pa su tako među njima i one koje se odnose na hranu.

Ovo je prvi izveštaj u kojem su sadržani podaci o tome koliko koja objava ima pregleda. Na listi 20 najviše pregledavanih objava jesu one o hrani. Pokazatelj za to jeste i objava sa sledećim pitanjem: "Molim vas da završite ovu dilemu, da li se šećer može stavljati u špagete?". Ova objava je pregledana 58,6 miliona puta i imala je 3,8 miliona komentara.

Na spomenutoj listi je još jedna tekstualna objava sa ovom porukom, ispisanom na engleskom jeziku: "Prve tri reči koje vidiš su tvoja realnost".

U Facebook-u su ocenili da je većina popularnih objava, kako su naveli, manje kvalitetnog sadržaja. Jasno su napravili razliku u broju pregleda, broju lajkova, broju komentara i broju podela. Podaci se prikupljaju alatom Crowdtangle, a kojim je utvrđeno da Facebook-om dominiraju desničarski, konzervativni stavovi. O ovome se izveštavalo i prošle godine.

Iz ove kompanije su odbacili da je na njihovoj društvenoj mreži najviše objava sa političkim stavovima, tj. tvrde da je samo šest posto od ukupnog broja objava političkog karaktera. Naglasili su da je prilikom sačinjavanja pomenutog izveštaja u obzir uzeto to do koliko korisnika dospeva jedna objava.

Izveštajem je obuhvaćeno vreme od aprila do juna ove godine. Nisu razmatrane reklamirane, plaćene objave čime se dopire do većeg broja korisnika društvenih mreža.

Dve objave su označene kao posebno značajne. Jedna je objava američkog predsednika Joea Bidena nakon prvih 100 dana mandata, a u kojem je poručio: "Amerika se vraća". Bila je šesta po broju pregleda.

Druga je bio petominutni video zapis o tome kako napraviti mali bazen za decu. Ova objava je bila deseta po broju pregleda. Napomenuto je da veći broj pregleda imaju objave koje su postavljene u upitnom obliku, jer se time podstiče aktivnost drugih korisnika ove društvene mreže, piše BBC.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.