Predstavljen Samsung Galaxy Z Flip 3


Pored treće generacije Fold-a, Samsung je na jučerašnjem Unpacked eventu predstavio još jedan preklopni telefon sa savitljivim ekranom – Galaxy Z Flip 3. Ovaj uređaj namenjen je publici koja dimenzije klasičnog telefona želi da smanji, a da pritom ne izgubi na punoj funkcionalnosti.

Tako glavni Dynamic AMOLED ekran ovog uređaja (u rasklopljenom stanju) meri 6,7 inča u dijagonali, dakle kao i većina današnjih smartfona, ali se zato može bukvalno prepoloviti savijajući se prema unutra. Stopa osvežavanja iznosi 120 Hz, što znači da donosi ultimativni prikaz, baš kao i ostali top modeli. Rezolucija iznosi 2640 x 1080 px, a gustoća 425 ppi.

Tu je i spoljni sekundarni ekran veličine 1,9 inča, a izrađen je u Super AMOLED tehnologiji. Koristiće vam uglavnom za pregled obaveštenja, sat i vremensku prognozu, dok ćete za većinu radnji ipak morati otklopiti uređaj i koristiti veliki ekran. Napomenimo kako je prethodnik imao 1,1-inčni spoljni ekran, dakle ovo je osetan napredak u odnosu na njega.

I ovaj je uređaj sertifikovan otpornim na vodu i prašinu (IPX8), tako da nema straha od prašine, a pogotovo tečnosti kao kod prethodnih modela, što je velik korak napred. Ne treba zanemariti ni Gorilla Glass Victus zaštitni sloj, kao ni izuzetno otporno aluminijumsko kućište u kojem se uređaj nalazi.



Ispod haube i ovde kuca Snapdragon 888, a količina RAM-a iznosi 8GB, a u ponudi će biti verzija sa 128 i 256 GB interne memorije. I ovaj model donosi naprednu biometriju u vidu čitača otiska prsta, a što se baterije tiče, njen kapacitet iznosi 3300 mAh.

Kad je kamera u pitanju, na poleđini ćete pronaći dve, obje sa senzorima od 12 megapiksela, ali jedna je klasična, a druga ultraširokougaona. Napred se nalazi selfie kamera u punch-hole rupici, dakle ne ispod ekrana kao na Galaxy Z Fold 3 modelu, ali verujemo da će u sledećoj generaciji i ona biti nadograđena.

Dimenzije uređaja u sklopljenom stanju iznose 72,2 x 86,4 x 15,9 mm, a u rasklopljenom 72,2 x 166 x 6,9 mm. Masa uređaja iznosi samo 183 grama.



U ponudi će biti čak sedam boja kućišta: Cream, Greeen, Lavander, Phantom black, gray, White i Pink, ali za sada ne znamo koja će od njih biti dostupna na našem tržištu. Takođe, uskoro očekujemo i cene za naše tržište.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.