Predstavljen Xiaomi Mi Mix 4


Xiaomi, od nedavno drugi najveći proizvođač smartfona na svetu, danas je predstavio još jedan top model. Svetlo dana ugledao je Xiaomi Mi Mix 4, uređaj izrađen u keramičkom kućištu, sa ekranom bukvalno od ivice do ivice, bez rupice za kameru koja je ugrađena u sam ekran. Pokretan je Snapdragon 888+ procesorom, opremljen 120W brzim punjenjem i 108 MP kamerom sa periskopskim optičkim povećanjem na poleđini. Naravno, ovo su tek kratke crtice sa jučerašnjeg predstavljanja, a o detaljima u nastavku.

Dakle, ekran od ivice do ivice o kakvom smo maštali dugi niz godina, napokon je osvanuo u komercijalnom izdanju, odnosno u uređaju koji će biti dostupan širom sveta. U ovom ekranu nema zuba ni rupice za prednju kameru jer je ona ugrađena ispod, odnosno u sam ekran, što je postignuto posebnim načinom rasporeda piksela na panelu, a da senzoru ipak bude dostupno preko potrebno spoljno svetlo. Senzor ima rezoluciju od 20 MP, a u Xiaomi-ju tvrde da na delu gde se nalazi kamera, gustoća tačaka nije smanjena i korisnik ne bi trebao da uoči razliku u odnosu na ostatak ekranske površine.

Sam ekran ima dijagonalu od 6,67 inča, izrađen je u AMOLED tehnologiji, zaštićen Gorilla Glass Victus zaštitnim slojem i zakrivljen je na ivicama. Rezolucija iznosi 2400 x 1080 px, što daje gustoću od otprilike 400 ppi.

Za kućište smo rekli da je keramičko, što će svakako osigurati premium utisak, ali je zato morala platiti masa od 225 grama. Ništa posebno s obzirom na težinu današnjih uređaja, a zanimljivo je da nije pređena debljina kućišta od 8 milimetara. Štaviše, uređaj dolazi i sa dva spoljna stereo zvučnika.

Kao što je već rečeno, pokretačka mašina uređaja je Snapdragon 888+, dakle ojačana verzija aktuelnog Snapdragon-a 888, od kojeg se razlikuje po tome što mu je najjača jezgra pojačana na 3 GHz. Za sve se brine baterija kapaciteta 4500 mAh, što možda nije najviše što ste videli, ali je zato njena brzina punjenja impresivna.

Naime, Xiaomi je u Mi Mix 4 ugradio 120W brzo punjenje, koje će bateriju od 0 do 100% napuniti za neverovatnih 15 minuta, a da se uređaj pritom neće zagrejati na više od 37 stepeni. Naravno, ovo ćemo proveriti u praksi kad uređaj stigne na test, ali s obzirom na dosadašnja iskustva, nemamo razloga da sumnjamo.

Pored ovog tzv. Boost načina punjenja, Mi Mix 4 nudi i nešto sporije (standardno), koje će bateriju napuniti za 45 minuta, a koristi se u slučajevima kad se uređaj puni po noći ili vam brzina nije bitna. Razlog je, naravno, produženje veka trajanja baterije i dobro je što je Xiaomi ovde omogućio izbor. Tu je i bežično punjenje snage 50W koje bateriju napuni za svega 28 minuta. Šta reći, nego – impresivno.

Kad je u pitanju kamera, Xiaomi Mi Mix 4 donosi primarnu 108 MP kameru sa, kako u Xiaomi-ju kažu, 50x periskopskim povećanjem. U ovom trenutku nismo sigurni koliki deo ovde zauzima optičko, a koliki digitalno povećanje.

jena u Kini će iznositi između 5299 i 5799 juana (695 i 760 EUR), zavisno od količine RAM-a i interne memorije, s tim da najjači model na raspolaganju ima 12 i 256 GB. Kakve će cene biti na našem tržištu, za sada nije poznato.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.