Samsung predstavio Galaxy Watch 4


Samsung je uz nove preklopne smartfone službeno predstavio i svoj novi pametni sat Samsung Galaxy Watch 4. Novi sat će biti dostupan u dve varijante, običnoj veličine kućišta od 44 i 40 mm, i Classic verziji čije su varijante kućišta neznatno veće (46 i 44 mm). Naravno, razlika će osim u veličini biti i u kapacitetu baterije (veća kućišta 361 mAh, manja kućišta 247 mAh), ali i ceni. Početna cena standardnog Galaxy Watch 4 sata bi trebala biti 250 USD (za BT model), dok bi početna cena Classic modela trebala da bude 350 USD (2240 za 4G model).

Specifikacije sata su već ranije procurele i do predstavljanja se nisu značajno izmenile, ali su uglavnom bolje u odnosu na prethodnika. Galaxy Watch 4 će pokretati novi Exynos W920 SoC izrađen u 5 nm procesu i popraćen sa 1.5 GB RAM-a i 16 GB interne memorije. Kružni AMOLED ekran rezolucije 450×450 piksela i maksimalne veličine 1.36 inča će biti zaštićen Gorilla DX staklom. Kućište teško svega 50g (Classic model) ima IP68 i MIL-STD-810G sertifikat što znači da je sat otporan na udarce, a vodootporan je do 50 m dubine. Oba modela će biti dostupna sa podrškom za LTE i Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, a lokacija će biti praćena putem GPS/Glonass/Beidou/Galileo sistema. Classic verzija sata će dolaziti sa rotirajućim prstenom koji je zaštitni znak Samsung-ovih satova.

Od senzora treba izdvojiti mogućnost snimanja jednokanalnog ECG-a, Samsungov BIA senzor odnosno senzor analize bioelektrične impedancije ili sistema tela što je popularno kod mnogih digitalnih vaga, zatim klasični SpO2 senzor i ostale senzore kao što su akcelerometar, žiroskop, geomagnetski senzor i senzor ambijentalnog osvetljenja. Watch 4 će imati mogućnost merenja pritiska u krvi putem optičkog senzora, a dobro je znati da će sat automatski prepoznavati i do 40 različitih oblika vežbanja.



Samsung se odlučio da odbaci sopstveni Tizen OS i preuzeti Google Wear OS preko kojeg je ugradio sopstveni One UI. Wear OS će doneti mogućnost korišćenja Google Maps navigacije kao i Google Pay načina beskontaktnog plaćanja uz koje će biti dostupna Samsung Pay usluga. Watch 4 će podržavati i Stravu, ali i muzičku aplikaciju Spotify.

Baterija bi trebala da traje i do 40 sati više u odnosu na prethodnika što nije malo, a Samsung je obećao brzo bezično punjenje u roku od 100 minuta što je pohvalno.

Sat bi na tržište trebao da stigne krajem meseca.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.