Spajaju se bezbednosne kompanije Norton i Avast


Na predlog bezbednosne kompanije NortonLifeLock, toj će kompaniji biti pripojena kompanija Avast. Deoničari Avast-a, kako je dogovoreno, dobiće kombinaciju gotovine i novoizdanih deonica NortonLifeLock-a. U zaivisnosti od toga ko se od njih odluči za koju kombinaciju isplate, celokupno preuzimanje Avast-a Norton će platiti između 8,1 i 8,6 milijardi dolara.

NortonLifeLock je bezbednosna kompanija do pre dve godine poznata pod imenom Symantec Corporation. Tada ju je, u avgustu 2019. godine, bio preuzeo Broadcom za 10,7 milijardi dolara. Nakon akvizicije ime je promenjeno u ovo današnje, ali se fokus kompanije nije promenio – i dalje pružaju bezbednosna rešenja za informatičke sisteme.

Uprave dve kompanija smatraju da je spajanje NortonLifeLock-a i Avast-a logično sa poslovne, finansijske i strateške strane, kao i da će uroditi stvaranjem velike globalne bezbednosne kompanije koja će biti lider u područiju cyber bezbednosti. Zajednički će nova kompanija moći iskoristiti prednosti već poznatih brendova, tehnologije i inovacija obiju kompanija, što će doneti koristi i njihovim klijentima ali i deoničarima, poručeno je prilikom objave ovog velikog spajanja.

Zajednički će u budućnosti ove dve kompanije opsluživati preko 500 miliona korisnika. Spajanje dolazi u vreme u kojem je primetan porast cyber kriminala i rastućih pretnji ransomware-a i drugih zloćudnih programa. Osim iskorišćavanja sinergijskih učinaka, širenja dostupnosti i nastojanja pružanja bolji i kvalitetnijih usluga, finansijske uštede se na ovom spajanju procenjuju na oko 280 milion dolara godišnje. Ovako oslobođena sredstva biće ulagana u rast i razvoj, a očekuje se da će prihodi u narednim godinama rasti po dvocifrenim stopama.

Novonastala kompanija imaće dva sedišta – u Pragu u Češkoj (gde je bilo sedište Avasta) i u Tempeu (Arizona, SAD) gde je lociran NortonLifeLock.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.