Stories stižu na TikTok?


Kada se opcija Stories, odnosno priča koje nestaju nakon 24 sata pokazala kao izuzetno uspešna na Snapchat-u, ubrzo su je kopirale i druge društvene mreže. Dok se na nekim društvenim mrežama priče nisu pokazale kao uspešne - kao na Twitter-u, na Instagram-u su izuzetno popularne i milioni ljudi svakog dana objavljuju i pregledaju brojne Story-je.

S tom opcijom sada počinje da eksperimentiše još jedna popularna društvena mreža TikTok, čiju su opciju kratkih video zapisa takođe kopirali Instagram i YouTube. Službeno iz ByteDance-a još nisu objavili dolazak priča na njihovu mrežu, ali prema informacijama konsultanta za društvene mreže Matta Navarra, delu korisnika već je dostupna ova opcija i oni su screenshote priča sa TikTok-a objavili na Twitter-u.

Nova opcija nazvana je jednostavno - TikTok Stories, a radi slično kao i priče na drugim platformama. Objavljuje se dodirom na tipku "create", nakon čega korisnici mogu da dodaju sadržaj poput muzike i teksta. Nakon objave pojavljuju se u posebnoj traci te će ih korisnici moći videti 24 sata nakon njihove objave, nakon čega nestaju. Kao i na ostale objave, korisnici će moći da reaguju na priče sa lajkovima i komentarima. Čini se, naglašavaju na The Verge-u, da se priče mogu objaviti samo kao video zapisi, a ne kao fotografije.

Na upite novinara oko priča, iz TikTok-a komentarisali su kako trenutno eksperimentišu sa načinima na koji kreatorima žele da omoguće nove formate sa kojima svoje kreativne ideje mogu da podele sa TikTok zajednicom. Ako se testiranje priča pokaže kao uspešno na TikTok-u (nije poznat broj korisnika koji učestvuju u testiranju), za očekivati je da će s vremenom one postati dostupne svim korisnicima te društvene mreže.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.