Swipe-up funkcija na Instagramu dobija svoju zamenu krajem meseca


Korisnici Instagram-a mogli su da pristupe linkovima u na Story-jima koristeći "swipe-up" opciju, ali to od kraja ovog meseca više neće biti moguće, jer će je tada zamijeniti nalepnice o kojima je još u junu govorio kompanijin voditelj proizvoda Vishal Shah.

- "Nalepnice sa linkovima su naš konačni cilj za Instagram, bilo da je to za sve ili samo za one koji već imaju povlasticu postavljanja linkova. To je vrsta budućeg sistema do kojeg bismo želeli da dođemo", rekao je tada Shah ističući da se nalepnice više uklapaju u platformu nego "swipe-up" opcija.

Naime, korisnici osim vizualne promene neće primetiti neku značajnu razliku, ali treba istaći da će konačno moći odgovarati na objave sa linkovima, jer je za to potrebno preći prstom prema gore, što se do sad preklapalo sa prethodnom opcijom.

Ali, iako se prilikom testiranja nalepnica sa linkovima govorilo da će ih moći koristiti apsolutno svi korisnici, čini se da to nije slučaj, pa će tu opciju za sada dobiti samo oni koji su i pre mogli postavljati linkove u Stories – oni verifikovani ili sa najmanje 10.000 pratilaca.

Međutim, portparol Instagram-a rekao je za The Verge da i dalje razmatraju uvođenje nove opcije za više korisnika te je istaknuo da će kompaniji novo ažuriranje uveliko pomoći da utvrde da li je odluka o proširivanju značajke ispravna.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.