TikTok je postao najpreuzimanija aplikacija na telefonima


Kineska društvena mreža koja je uvela potpuno novi format snimanja i pregleda video zapisa, koji su potom "kopirale" i ostale mreže, sada je postala i najpreuzimanija aplikacija za pametne telefone na svetu.

Naime, prema izveštaju istraživačke kompanije Nikkei, otkad je ByteDance izbacio globalnu verziju TikTok-a 2017. godine, u potpunosti je po preuzimanjima "prešišao" Facebook, WhatsApp, Instagram i Facebook Messenger.

TikTok video zapisi postali su novi način izražavanja kreativnosti, ali i humora kod mladih, pa se sve češće viđaju kompilacije snimaka kakve su se nekad mogle videti dok je Vine bio u punoj snazi.

Još smo u junu pisali da je ByteDance zabeležio udvostručenu dobit i prihod koji je u 2020. godine porastao za čak 111 posto, odnosno na 34,3 milijarde dolara, a udvostručena je i bruto dobit na 19 milijardi dolara.

Ali, podsjećamo da TikTok nije imao lagan put do vrha, posebno zbog bivšeg američkog predsednika Donalda Trumpa koji je smatrao da aplikacija preti nacionalnoj bezbednosti, pa ju je hteo zabraniti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Srećom za američke "tiktokere", novi predsednik Joe Biden je poništio tu uredbu, ali u junu je potpisao novu koja će prisiliti pojedine kineske aplikacije da preduzmu strože mere zaštite privatnosti podataka, ako žele da nastave sa poslovanjem u SAD-u.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.