Više od 100 miliona ljudi širom sveta koristi Apple Watch


Apple Watch je i dalje najpopularniji pametni sat na tržištu, a u drugom tromesečiju 2021. godine, prema Global Tracker, Apple je dosegao novu prekretnicu u bazi korisnika.

Sada je više od 100 miliona aktivnih korisnika Apple Watch-a zahvaljujući dizajnu uređaja, zdravstvenim karakteristika i srodnim uslugama.

Moguće je da je Apple ovo dostigao još pre 2021. godine, jer je Neil Cybart u februaru rekao da je prema njegovim procenama Apple u decembru 2020. dosegao 100 miliona korisnika.

U drugom tromesečiju 2021. godine globalne isporuke pametnih satova porasle su za 27 posto, pa je Apple uspeo da zadrži svoju poziciju broj jedan. Apple-ov tržišni udeo iznosio je 28 posto, nešto manje u odnosu na 30 posto u istom kvartalu prošle godine, ali znatno iznad konkurencije poput Huawei-ja, Samsung-a i Garmina.

Sjedinjene Američke Države i dalje su najveće Apple-ovo tržište, odgovorno za više od polovine baze korisnika Apple Watch-a.

Tokom tromesečija Apple Watch Series 6 bio je najpopularniji pametni sat, a sledi ga Apple Watch SE. Samsung Galaxy Watch Active 2 zauzeo je treće mesto, na četvrtom je Apple Watch Series 3 i na petom mestu je Imoo Z6-4G.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.