WhatsApp dobio opciju slanja fotografija i videa koji se mogu pogledati samo jednom


Poslednjih godina velike tehnološke kompanije, odnosno društvene mreže i komunikacione platforme sve veću pažnju počele su posvećivati privatnosti, odnosno korisnicima žele dati što veću kontrolu privatnosti i sadržaja koji objavljuju. Naravno, potpuna privatnost na internetu ne postoji i to je nešto čega svi trebaju da budu svesni kada snimaju, dele ili objavljuju nekakav osetljivi sadržaj, ali treba pozdraviti svaku novu opciju zahvaljujući koja korisnicima daje nove mogućnosti i zaštitu.

Upravo jednu takvu opciju, koju su mnogi korisnici s nestrpljenjem iščekivali godinama, najavio je WhatsApp. Reč je o opciji nazvanoj View Once zahvaljujući kojoj će se poslane slike i video zapisi izbrisati odmah nakon što ih primalac otvori i pregleda. Takvu je opciju još godinama ranije popularizovao Snapchat i često su je koristili mladi za slanje golišavih fotografija, bez straha da bi mogle završiti u pogrešnim rukama. Na WhatsApp-u ona će se moći koristiti pritiskom na oznaku "1" koja će se pojaviti pored oznake za slanje poruka, odnosno fotografija i videa.

Video zapisi i fotografije koji su snimljeni i poslati korišćenjem opcije View Once ne skladište se na telefone i zaštićeni su enkripcijom. Ipak, kako upozoravaju iz WhatsApp-a, uvek postoji mogućnost da netko napravi screenshot ili snimi fotografiju drugim telefonom, stoga apsolutna zaštita ipak ne postoji. Nakon što primalac otvori video/fotografiju i ona nestane iz razgovora, na ekranu će ostati samo obaveštenje kako je sadržaj otvoren i više neće biti dostupan.

Predstavljanje opcije View Once nije nikakvo iznenađenje, o njoj se dugo govorilo te je već neko vreme dostupna u testnim verzijama Android-a i iOS-a. Iz WhatsApp-a su najavili kako će od ove nedelje ta opcija postupno postati dostupna i da bi uskoro svi korisnici mogli da šalju fotografije i video zapise koji će odmah nestati iz WhatsApp-a nakon njihovog otvaranja.

Podsetimo, na WhatsApp.u je već dostupna opcija nestajućih poruka čijom se aktivacijom sve poruke brišu iz razgovora sedam dana nakon njihovog slanja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.