WhatsApp napokon dobija mogućnost sinhronizacije backupa između iOS-a i Android-a


WhatsApp, iako najpopularniji chat servis na svetu, i dalje ima mnoga ograničenja. Jedno od njih je i nemogućnost sinhronizacije backupa između iOS i Android uređaja. Međutim, dolazak ove funkcije se već dugo najavljuje, a sada je napokon počela i da dobija svoj konačni oblik.

Tokom predstavljanja Samsung/a Galaxy Z Fold 3 i Galaxy Z Flip 3, najavljeno je da će ovo biti prva dva uređaja koja će moći primiti backup sa iPhone-a. Dakle, ukoliko se odlučite sa iPhone-a da pređete na Android, to ćete u početku moći učiniti samo na ova dva Samsung-a.

Naravno, Samsung je sebi ovde osigurao određenu ekskluzivu, ali ona neće trajati večno. Ubrzo nakon toga i drugi uređaji, konkretno, oni sa Android-om 10 i višim verzijama, moći će da razmeni WhatsApp backup sa iPhone-om.

Prema trenutno dostupnim informacijama, razmena će se vršiti isključivo putem Lightning -> USB-C kabla, dakle ne i preko interneta. Kako će to u praksi funkcionisati, saznaćemo uskoro. Pretpostavljamo da će ova mogućnost širem spektru uređaja biti dostupna kroz nekoliko nedelja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.