Windows 11 biće moguće instalirati i na nepodržani hardver


Prema pisanju Verge-a, i oni korisnici koji imaju Intel-ove procesore 6. i 7. generacije koji službeno nisu podržani, odnosno ne zadovoljavaju službene minimalne uslove za instalaciju Windows-a 11, i korisnici koji imaju Ryzen prve generacije, ako imaju TPM 2.0 na ploči i SecureBoot, moći će da instaliraju Windows 11, ali će to morati da učine ručno, dakle, neće im biti dostupni kroz automatsko ažuriranje (update) kao onima koji zadovoljavaju službene minimalne hardverske zahteve.

Umesto toga, biće potrebno ručno pronaći i učitati ISO datoteku sa novim Windows-om, napraviti image, i sa njega ažurirati Windows 10 ili napraviti čistu instalaciju sistema od nule.

Iako zapravo dozvoljava manualnu instalaciju, Microsoft upozorava da na službeno nepodržanim konfiguracijama na kojima se mogu izvoditi Windowsi 11 ima "52% više rušenja kernela" i "43% više rušenja aplikacija" nego na službeno podržanom hardveru.

Ali, ako vi tako želite...

Usput, i sada se trenutna pre-release verzija Jedanaestice može instalirati i ako imate TPM 1.2, a ne službeno podržani TPM 2.0 i preko Insiders programa se ažuriranje na takve sisteme vrši automatski. Oni koji nemaju SecureBoot i TPM isto tako mogu hakovanje Registry-ja da zaobiđu proveru oba ova parametra i ručno instaliraju Windows 11.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.