Xiaomi će probleme sa senzorom blizine rešiti novim dobavljačem


Xiaomi će navodno zbog prijava problema na nekim njihovim telefonima ubuduće koristiti senzore blizine drugog dobavljača.

Neki Xiaomi telefoni su zaista imali problema sa tzv. proximity senzorima, obično smeštenim iznad ekrana. Zadatak im je isključiti ekran kad je telefon na uhu pri telefonskim razgovorima. Isto tako uređaj ih može koristiti kako bi isključio Always ON ekran, dok je u džepu.

Telefoni na kojima taj senzor ne radi kako treba, ekrane najčešće ne isključe za vreme razgovora. U tim situacijama, uhom ili licem korisnik često neželjeno prekida poziv, stavlja sagovornike na čekanje i tako dalje.

Problemi sa tim senzorima uglavnom su se pojavljivali u nekim Xiaomi telefonima srednjeg ranga. Jedan od zabeleženih modela bio je inače zaista solidni Mi Note 10, ali navodno je bilo i drugih.

Ono što je u celoj priči nejasno je radi li se o hardverskom ili softverskom problemu. Xiaomi je navodno na nekim modelima softverski ažuriranjima, uspeo da rekalibrira senzore i rešiti ili barem ublaži probleme.

Xiaomitoday.it prenosi vest da je Xiaomi prekinuo saradnju sa dosadašnjim dobavljačem senzora blizine Elliptic Labs. Ubuduće će ih nabavljati od kompanije Minghao Sensing.

U svakom je slučaju dobro da se Xiaomi odlučio poslušati pritužbe korisnika i učiniti nešto po tom pitanju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.