Xiaomi Mi 12 stiže krajem godine, evo šta donosi

Xiaomi, od nedavno drugi najveći proizvođač smartfona u svetu, za drugu polovinu godine sprema novog konja za trku. Prema glasinama koje ovih dana kruže bespućima interneta, u pripremi je Xiaomi Mi 12, dakle direktni naslednik modela Mi 11.

Prema izvorima sa kineske društvene mreže Weibo, krajem ove godine se očekuje lansiranje modela Mi 12, koji će biti jedan od prvih (ako ne i prvi) smartfon pokretan najnovijom generacijom Qualcomm-ovih procesora. Neke glasine sugerišu da će naslednik Snapdragona 888 nositi oznaku 898, a najzanimljiviji deo je to što će biti izrađen u 4nm procesu, o čemu smo već u nekoliko navrata pisali.

Ovaj procesor će biti proizveden u Samsungo-vim ili TSMC-ovim pogonima, a radiće na tri-cluster principu, sa najjačim jezgrom clockovanim na 3,09 GHz. Jezgra srednje jačine imaće 2,4 GHz takt, a one zadužene za najmanje zahtevne zadatke – 1,8 GHz.

Kad je ekran u pitanju, glasine sugerišu da će podržavati adaptivnu stopu osvežavanja između 1 Hz i 120 Hz, a kamera bi mogla da donese Samsung-ov senzor rezolucije 200 MP. Izuzetno zanimljiv detalj svakako je nova tehnologija brzog punjenja koja će podržavati čak 120W klasično žično i neverojatnih 100W bežično punjenje.

Najraniji vremenski okvir kad bi Xiaomi Mi 12 mogao da bude predstavljen je decembar, i to verzija za kinesko tržište, dok će ona za globalno verovatno stići kojih mesec dana kasnije, barem ako se ravnamo po prošlogodišnjem rasporedu. Isto tako je za očekivati da i Mi 12 osvane u nekoliko verzija kao i Mi 11, od kojih je svakako najupečatljiviji Xiaomi Mi 11 Ultra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.