Apple skinuo Epic-ov Fortnite sa svog App Store-a nakon što je izgubio sudski spor


Apple je kao očiti odgovor na nedavnu Epic-ovu sudsku pobedu odlučio da ne obnovi ugovor sa ovim developerom do daljega i bez ikakvog obašnjenja dok se ne iscrpe sve zakonske mogućnosti. Naime, Epic je uspešno podigao tužbu protiv Apple-a u kojoj se izborio da nezavisne kompanije koje preko App Store-a prodaju svoj softver imaju pravo da uspostave mehanizme za direktno plaćanje developerima bez obaveze da od svake transakcije procenat ide Apple-u.

Golijat iz Cupertina ne gleda blagonaklono na drskog Davida koji je izvojevao ovu pobjedu pa je stoga odlučio ne obnoviti ugovor sa Epic-om bez ikakvog pravnog razloga, a ovo će odugovlačiti koliko god je zakonski moguće, što znači da Epic-ovog softvera, tačnije Fortnite-a od kojeg je sve i počelo, na App Store-u neće biti najmanje sledećih nekoliko godina, a moguće čak i čitavih pet godina koliko Epic-ov CEO Tim Sweeney tvrdi da bi žalbena procedura ukupno mogla da potraje.

Inače, registrovanih igrača Fortnite-a na svim platformama u svetu je oko 350 miliona, a samo na iOS-u ih je 116 miliona. Ovo bi mogao da bude ogroman udarac na Epic-ove prihode.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.