Bezbednosna funkcija prvobitno rezervisana za Android 11 stiže na milijarde pametnih telefona


Funkcija automatskog poništavanja dopuštenja kod aplikacija koje se ne koriste duže vreme po prvi je puta bila predstavljena sa Android-om 11 prošle godine, ali Google je u petak objavio da će ona u sledećim mesecima postati dostupna na milijardama pametnih telefona proizvedenih od 2015. godine.

Naime, reč je o bezbednosnoj funkciji koja u svrhu zaštite privatnosti poništava dopuštenja kod aplikacija koje se nisu koristile nekoliko meseci. Drugim rečima, ako korisnik instalira aplikaciju i dopusti joj pristup kameri ili memoriji te ju ne uključi neko vreme, ova funkcija će se pobrinuti da se ta dopuštenja u potpunosti resetuju, piše The Verge.

Iz Google-a navode da će ova funkcija biti uključena prema zadatim podešavanjima kod uređaja koji minimalno koriste Android 6 i imaju Usluge za Google Play, ali ističu da će se ona trebati ručno uključiti kod aplikacija koje ciljaju starije verzije kompanijinog mobilnog operativnog sistema.

Funkcija će početi da se pojavljuje na uređajima ovog decembra, a iz kompanije kažu da će je svi dobiti u prvom tromesečiju sledeće godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.