Da li je 120Hz na iPhone 13 Pro modelima prevara?


Apple je sredinom meseca predstavio iPhone 13 seriju i tako je po prvi put na svoje Pro i Pro Max modele doveo ProMotion ekrane sa podrškom za frekvenciju osvežavanja do 120 Hz. Iako je reč o promeni koju su brojni korisnici pozdravili, developeri su otkrili da se u mnogim okolnostima animacije unutar njihovih aplikacija mogu osvežavati samo pri 60 Hz, kao što je to slučaj na jeftinijim kompanijinim pametnim telefonima.

Prema izveštaju 9to5Mac-a, zahvaljujući iOS-u 15, ProMotion funkcioniše u aplikacijama treće strane prilikom, na primer, listanja Twitter-a, što znači da će korisnici i dalje osetiti fluidnije prelaze, ali gotovo su sve ostale animacije ograničene na 60 Hz. Developeri su ovo otkriće ubrzo objavili na Twitter-u i Reddit-u, nakon čega je situaciju pojasnio i Apple.

Naime, iz kompanije kažu da će developeri morati da ažuriraju svoje aplikacije kako bi se potvrdilo korišćenje veće frekvencije osvežavanja i navode da se to može učiniti dodavanjem novog unosa na property list, prenosi The Verge.

Ali, ovaj problem u nekim slučajevima utiče i na animacije napravljene Apple-ovom Core Animation tehnologijom, pa će se to rešiti u nadolazećem ažuriranju softvera. Istakli su i da će uskoro objaviti dokumentaciju sa svim koracima koje developeri trebaju da preduzmu da bi sve animacije radile pri 120 Hz.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.