DxO ocenio iPhone 13 kamere


DxOMark je testirao iPhone 13 seriju i sada znamo i šta oni misle o njihovim kamerama. iPhone 13 mini izjednačio se sa prošlogodišnjim iPhone 12 Pro Max, a iPhone 13 Pro zaseo je na 4. mesto DxO top liste.

Apple je ove godine celu iPhone 13 seriju opremio odličnim kamerama. Dok je prošle godine samo iPhone 12 Pro Max imao Sensor Shift stabilizaciju, ove godine je imaju svi modeli.

iPhone 13 i 13 mini tako su dobili 12MP senzor prošlogodišnjeg Pro Max modela pa je tako DxO ocenom iPhone 13 mini izjednačio sa prošlogodišnjim top modelom i broji 138 bodova. Pohvalili su pouzdanu ekspoziciju, reprodukciju boja i pouzdan autofokus.

Super je što iPhone 13 mini ocenom video kamere za 13 Pro ekipom zaostaje tek za dva boda pa ga to čini najboljim kompaktnim telefonom za videografe. Istih 117 bodova za video dobio je recimo Xiaomi Mi 11 Ultra.

iPhone 13 Pro i Pro Max imaju identične kamere pa tako dele istu ocenu, koja ih smešta na četvrto mesto DxO lestvice top smartphone kamera sa 144 boda. Bolje ocenjeni su Huawei P50 Pro, Xiaomi Mi 11 Ultra te Huawei Mate 40 Pro+.

Rezultati koje iPhone 13 Pro i Pro Max postižu svojim fotoaparatom uporedivi su sa onim prošlogodišnjeg iPhone 12 Pro Max telefona. Ipak, DxO je uočio još više detalja, još bolji kontrast i reprodukciju boja pri snimanju portreta, a i 3x optički zum je bolji od prošlogodišnjeg 2.5x.

Ono gde iPhone 13 Pro i Pro Max briljiraju je video. Ocenom od 119 bodova zauzimaju prvo mesto na top listi smartphone kamera. DxO je pohvalio bogat dinamički raspon i još bolji autofokus u odnosu na prošlogodišnje modele.

Dakle, snimate li video telefonom često, sa iPhone 13 serijom ne možete da pogrešite.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.