Facebook nakon brojnih kritika pauzirao razvoj verzije Instagram-a za decu


Voditelj Instagrama Adam Mosseri, potvrdio je još u martu da Facebook radi na verziji Instagram-a za decu mlađu od 13 godina nad kojom će roditelji imati veću kontrolu.

"Deca sve češće pitaju svoje roditelje mogu li se pridružiti aplikacijama koje im pomažu da budu u toku sa svojim prijateljima. Razvijamo verziju Instagram-a u kojoj roditelji imaju kontrolu, slično kao kod aplikacije Messenger Kids", napisao je tada na Twitter-u Mosseri.

Međutim, Facebook je zbog te vesti bio na meti brojnih kritika, zbog čega je Mosseri u ponedeljak objavio na službenom blogu da se razvoj verzije Instagrama za decu pauzira.

"Iako i dalje smatramo da je potrebno razviti ovu aplikaciju, odlučili smo da pauziramo projekat. To će nam dati vremena za rad sa roditeljima, stručnjacima, zakonodavcima i regulatorima, da saslušamo njihove zabrinutosti i da svima pokažemo vrednost i značajnost ovog projekta namenjenog mlađim tinejdžerima", objašnjava Mosseri.

"Namera nam nije da ova verzija bude ista kao današnji Instagram. Aplikacija nikad nije bila namenjena mlađoj deci, već onima u uzrastu između 10 i 12 godina", ističe voditelj Instagram-a dodajući da će za pridruživanje biti potrebno dopuštenje roditelja i da će sadržaj biti prikladan uzrastu korisnika aplikacije.

Naime, ova vest stiže nakon opsežnih izveštaja The Wall Street Journala koja su otkrila da je interno istraživanje Instagram-a pokazalo da aplikacija pogoršava stav tinejdžerki o njihovom sopstvenom telu. Facebook te tvrdnje opovrgava, ali još nisu izbacili podatke koji bi potvrdili suprotno, prenosi The Verge.

"Naše pauziranje ne menja trenutno stanje. Mlađi od 13 dobijaju telefone, pogrešno predstavljaju svoju uzrast i preuzimaju 13+ aplikacije. YouTube i TikTok primetili su da se to događa pa su napravili verzije za mlađe od 13 godina i mi to isto radimo“, zaključuje Mosseri u objavi na Twitter-u.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.