Facebook predstavio pametne sunčane naočare izrađene u saradnji sa Ray-Banom


Vlasnik kompanije Facebook Mark Zuckerberg na zvaničnom profilu predstavio je model pametnih naočara koji će kompanija Facebook izrađivati zajedno sa Ray-Banom - poznatim brendom sunčanih naočara.

Kako je objasnio šef Facebook-a, novi model pametnih naočara nudiće se pod imenom Ray-Ban Stories, a već sada će se naći u ponudi Ray-Ban-a po ceni od 299 dolara. Prema prvim informacijama, naočare će nuditi mnoštvo opcija koje na neki način mogu zameniti pametne telefone.

Između ostalog, okviri naočara sadržaće dve prednje kamere od pet megapiksela za snimanje video zapisa i fotografija sa pratećim programima gde će se sve fotografije i isečci moći uređivati i deliti na druge aplikacije na telefonu.

Na naočarima će postojati posebno dugme za snimanje koje će se pokretati na glasovnu komandu "Hej, Facebook, snimi video", čime je kompanija omogućila svojevrsnu "glasovnu kontrolu" naočara.

"Sa svojom osnovnom sposobnošću snimanja fotografija i videomzapisa, Ray-Ban Stories u suštini predstavljaju elegantniji verziju Snapchat-ovih Spectacles-a koji su prvi put predstavljeni javnosti 2016. godine. Zvučnici s obe strane okvira naočara mogu da reprodukuju zvuk s telefona putem Bluetooth-a omogućavajući vam da uputite poziv ili slušate podcast bez izvlačenja telefona", stoji u opisu.

Ray-Ban Stories prvi su proizvod u višegodišnjem partnerstvu između Facebook-a i evropskog konglomerata za naočar EssilorLuxottic-a koja je ujedno i vlasnik brenda Ray-Ban.

Iako postoje određena ograničenja vezana za ovakvu vrstu naočara, Ray-Ban Stories prema najavama predstavljaju jedan od pristupačnijih modela pametnih naočara koje su se do sada pojavile na tržištu.

"Facebook i Ray-Ban ovu saradnju i izradu naočara vide kao korak napred prema proizvodnju naprednijih modela za proširenu stvarnost", navodi se u zajedničkom saopštenju kompanija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.