Galaxy A73 će navodno imati kameru od 108 MP


Samsung svojom A serijom pametnih telefona pokriva širok spektar potreba korisnika, pogotovo kad je u pitanju niži i srednji cenovni rang. Međutim, kompanije poput Xiaomi-ja za istu ili manju cenu pružaju bolje specifikacije, što su kupci, sudeći prema brojkama koje dokazuju da je kineski proizvođač zauzeo tron u Evropi, očito počeli da prepoznaju.

Ali, kako prenosi The Elec, Samsung se ne predaje i aktivno radi na poboljšavanju svoje A serije pametnih telefona, pa se tako "šuška" da će uskoro po prvi put staviti kameru od 108 MP na nadolazeći Galaxy A73 - njihov vodeći uređaj srednje klase.

Naime, Samsung je po prvi puta koristio senzor od 108 MP na Galaxy S20 Ultra uređaju i da ga od tad imaju svi njihovi vodeći pametni telefoni iz S i Note serije, a uskoro će ga, čini se, dovesti i na uređaje srednje klase.

Navodi se da još nije sigurno koji će tačno senzor dobiti novi A73, ali spominju se oni od Samsung Electro-Mechanics-a, ali i od kompanije Mcnex koja je u poslednjem finansijskom izveštaju navela da razvijaju senzore u rasponu od 48 MP, 64 MP i 108 MP.

U svakom slučaju, reč je o dodatku koji je do nedavno bio rezervisan za flagship uređaje, pa će ova vest obradovati zainteresovane kupce. Podsećamo da trenutno vodeći uređaj iz Samsung-ove A serije, A72, krase četiri kamere – glavna od 64 MP, 3X telefoto od 8 MP, ultraširoka od 12 MP i makro od 5 MP.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.