GoPro predstavio HERO10 Black kameru


Sada već uobičajeno u septembru, GoPro objavljuje svoje novitete, pa su tako ovaj put predstavili novu verziju svoje popularne kamere – HERO10 Black.

GoPro je do sada koristio sopstveni GP1 procesor koji je predstavljen još sa šestom verzijom kamere, pa je ovaj put najveća promena upravo novi procesor oznake GP2. Cilj je poboljšati performanse kako u kvalitetu snimaka, tako i u jednostavnosti upotrebe.

Pre svega dodatna procesorska snaga omogućava da HERO10 Black sada snima video u maksimalnoj rezolucijo od 5,3K pri 60 frejmova u sekundi, ili recimo 4K pri 120 frejmova u sekudni, ako želite još već mogućnost usporenih snimaka. Pored toga povećana je i rezolucija fotografija na 23 megapiskela.

Osim novog procesora, GoPro predstavlja i HyperSmooth 4.0-sledeću iteraciju GoPro elektroske stabilizacije slike u kameri, koja na prvim snimcima izgleda neverovatno dobro, a prisutno je i poravnavanje horizonta do čak 45 stepeni nagiba. HyperSmooth 4.0 biće dostupan i kada koristite HERO10 Black kao web kameru ili streaming uživo.

Osim toga, unapređeno je i celo iskustvo korišćenja, od brzine startovanja, do bolje osetljivosti ekrana osetljivog na dodir i rada kompletnog interfejsa.

Cela kamera sada je nešto lakša od prethodnika, a poklopac objektiva sada je izmenjiv, uz premaz koji će omogućavati da kapljice vode klize sa njega. Takođe, HERO10 Black će raditi sa svim modovima dostupnim za HERO9 Black.

GoPro HERO10 Black je već dostupna na tržištu po ceni od 499 dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.