Iako novi model iPhone-a nisu oduševili, Apple će ponovo oboriti prodajne rekorde


S obzirom na to da pre svake Apple-ove konferencije, zahvaljujući glasinama, znamo gotovo sve što će Cook i društvo predstaviti, ljubitelji Apple-a nadaju se nekom one more thing trenutku i predstavljanju nekog iznenađujućeg hardvera ili opcije. Ali, čini se kako su takve stvari postale stvar prošlosti, a glasine su dobrim delom uništile draž iščekivanja i gledanja Apple-ovih konferencija koje su postale prilično predvidljive.

Upravo zbog toga, kao i zbog činjenice da nova generacija Apple-ovih telefona gotovo sve novitete donosi isključivo ispod haube, mnogi su četiri telefona iz serije iPhone 13 opisali - dosadnima, opisali su na CNBC-u stav dela javnosti nakon konferencije održane u utorak. No ono što smo videli od iPhone-a 13 - klasična poboljšanja (procesora, kamere, bolja baterija) jednostavno je realnost današnjeg tržišta pametnih telefona. Za svaki novi veći napredak ili neku revolucionarnu opciju potrebne su godine istraživanja i razvoja dok proizvod za mase stigne na tržište.

Dovoljno je samo pogledati situaciju na tržištu savitljivih telefona. Samsung je svoj prvi savitljivi telefon Fold predstavio u martu 2019., a iako je tehnologija od tada napredovala i nova generacija Flip-a košta prihvatljivih hiljadu dolara, i dalje je to uređaj sa ograničenjima koji neće privući veliki broji korisnika. Do takve “revolucije za mase”, korisnici bi trebali da se pomire sa evolucijom kakvoj svedočimo iz godine u godinu sa novim modelima iPhone-a i sa novim generacijama Android-a.

Ali, usprkos tome što se iPhone 13 ne razlikuje previše od modela 12 i uprkos etiketi "dosadnog" koja se provlači u nekim medijima i među komentarima na društvenim mrežama, u Apple-u nemaju apsolutno nikakvih razloga za strah oko prodaje novih telefona. Naime, analitičari govore kako se Apple nalazi u tzv. superciklusu tokom kojeg bi brojni dosadašnji korisnici njihovih telefona mogli nadograditi svoje uređaje. S obzirom na to da su korisnici iPhone-a verni Apple-u, za očekivati je da će većina njih kupiti novi model Apple-ovog telefona. Neki bi mogli da se odluče za iPhone 12 ili ranije modele koji su i dalje dostupni (i čija je cena sada snižena), ali većina će verovatno kupiti jedan od modela iz nove generacije.

Analitičar Wedbusha Dan Ives smatra kako je trenutno na svetu oko 250 miliona korisnika iPhonea čiji su telefoni stariji od 3 godine i svi su oni potencijalni kupci novih modela, a njima trebamo da dodamo i brojne korisnike koji ugovore sa operaterima potpisuju na razdoblje od dve godine i uskoro im ističu ugovori, pa bi i oni mogli da kupe nove modele iPhone-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.