Kada vidite kako će izgledati iPhone 14, nećete želeti iPhone 13


Sledeće nedelje, tačnije 14. septembra, Apple će predstaviti novu generaciju iPhone-a. S obzirom da ove godine na red dolazi broj 13, mnogi sugerišu da će ga Apple preskočiti zbog praznovernih kupaca. Ipak, ako pogledamo politiku kineskih proizvođača, mnogi su preskakali oznaku 4, budući da taj broj u njihovoj kulturi smatra nesrećnim.



Ali ipak, prema većini pouzdanih izvora, nadolazeći iPhone će ipak nositi oznaku 13, bez obzira na praznoverije, a onaj pod oznakom 14 dolazi sledeće godine.

Ako je suditi prema dosadašnjim glasinama i procurelim informacijama, iPhone 13 će se dizajnom minimalno razlikovati od iPhone-a 12, koji je opet vrlo sličan iPhone-u 11, jer Apple tradicionalno radi minimalne promene u dizajnu i jedan te isti drži po nekoliko generacija.

Tako slobodno možemo zaključiti da će novi iPhone doneti novotarije ispod haube, ali i one softverske, dok će spolja ostati skoro isti kao iPhone 12, sa minimalnom razlikom u vidu malo manjeg zuba i nešto tanjeg modula kamere.



E sad, u međuvremenu su počele da krućže glasine da bi nešto radikalnija promena dizajna mogla nastupiti sledeće godine, dakle kad na red stigne iPhone 14. Prema informacijama dostupnim na temelju skica, izrađeni su renderi kako bi iPhone 14 otprilike mogao da izgleda.

Najveća novost odnosi se na konačni nestanak zuba, i umesto njega ugradnja punch-hole rupice za kameru. Ovo ne znači nužno da će nestati Face ID, budući da postoji verovatnost kako će ova rupica služiti upravo za naprednu 3D kameru za prepoznavanje lica, dok bi selfie mogla da bude ugrađena ispod ekrana.



Druga velika novost je nestanak grbe za kameru na poleđini, što je realno daleko teže izvedivo od vađenja zuba. Ukoliko se ove glasine pokažu kao tačne, sledeće godine bismo mogli da ugledamo potpuno ravni iPhone, nešto kao monolit, a što je najvažnije, tako dugo iščekivanu promenu dizajna i nestanak nesrećnog zuba.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.