Kineska verzija TikTok-a ograničiće mlađima od 14 vreme provedeno na aplikaciji


Douyin, kineska verzija poznatog TikTok-a, ograničit će korisnicima mlađima od 14 godina korišćenje aplikacije na svega 40 minuta dnevno, objavila je kompanija ByteDance na svom službenom blogu.

Naime, navodi se da će korisnici mlađi od 14 godina moći da pristupaju Douyin-u između 6 i 22 sata i da ga neće moći koristiti izvan tog dozvoljenog razdoblja. Kako bi se ova pravila zaista primenila, kompanija je podstakla roditelje da naprave postupak autentifikacije identiteta njihove dece ili da aktiviraju način rada namenjen mladima unutar aplikacije.

Iz ByteDance-a kažu da će sadržaj u načinu rada za mlade od sada uključivati i obrazovni materijal, poput "zanimljivih popularnih naučnih eksperimenata, izložbi u muzejima i galerijama, prekrasnih krajolika širom zemlje, objašnjenja istorijskog znanja i tako dalje", prenosi The Verge.

Treba istaći da ovo nije jedino ograničenje namenjeno mladima u Kini. Podsetimo, kineski regulatori su krajem avgusta uveli pravila prema kojima će mlađi od 18 moći da igraju online video igre u razdoblju od 20 do 21 sat po lokalnom vremenu petkom, vikendom i praznicima.

Osim toga, kineski tehnološki konglomerat Tencent je u julu napravio tehnologiju za prepoznavanje lica "ponoćna patrola", u svrhu sprečavanja maloletnika da igraju video igre u kasnim noćnim satima, tvrdeći da će se tako sprečiti zavisnost koja uveliko zabrinjava kineske vlasti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.