Kinezi žele sudski da zabrane proizvodnju iPhone-a 13


U trenutku kada se Apple sprema da lansira svoj novi iPhone (13?), kineska kompanija za veštačku inteligenciju Xiao-i, službeno poznata kao Shanghai Zhizhen Network Technology Co, podnela je sudsku tužbu kojom želi da zaustavi produkciju novog telefona pre nego što krene u prodaju.

Xiao-i tvrdi da je Apple bez dozvole koristio njegov patent za chat robota koji se našao u digitalnoj asistentkinji Siri pa stoga želi da sud zabrani Apple-u prodaju iPhone-ova, iPad-ova i drugih uređaja u koje je integrisana Siri u Kini.

Prema pisanju nekih kineskih medija, Apple se za razliku od prethodnih sličnih slučajeva ne želi boriti na sudu osporavanjem tvrdnje kompanije Xiao-i, već je spreman na nagodbu, ali tu vest je odmah demantovao.

"Razočarani smo što je Xiao-i Robot podneo još jednu tužbu. Radujemo se što ćemo izneti činjenice sudu i nastavićemo da se fokusiramo na isporuku najboljih proizvoda i usluga u svetu svojim klijentima", navodi se u saopštenju Apple-a koje prenosi South China Morning Post.

Teško je verovati da Xiao-i može postići na sudu ono što nisu uspele brojne kompanije u prošlosti sa kojima je Apple vodio pravne bitke, ali ekipi iz Cupertina se sigurno ne bi dopalo kada bi izgubio jedno tako veliko tržište kao što je Kina.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.