Microsoft-ovi nalozi sad bez lozinki


Microsoft od sada omogućava uklanjanje lozinki iz Microsoft naloga s ciljem da nas uvede u "passwordless" budućnost. Počevši od juče, Microsoft će korisnike obaveštavati da se mogu ulogovati u Microsoft naloge korištenjem Microsoft Authenticator aplikacije, Windows Hello, bezbednosnog ključa ili SMS/email verifikacionog koda umesto lozinke.

Nova opcija dolazi nekoliko meseci nakon što je Microsoft sličnu autentifikaciju počeo da omogućava komercijalnim korisnicima kako bi ljudima olakšao rad od kuće.

Ekipa iz Redmonda već nekoliko godina radi na sistemu logovanja bez passworda, a pandemija im je malo ubrzala stvar.

Uklanjanje passworda je jednostavna stvar. Sve što trebate je da imate instaliranu Microsoft Authenticator mobilnu aplikaciju koju trebate povezati sa vašim ličnim Microsoft Accountom. Kada to učinite, možete posetiti adresu account.microsoft.com i odabrati napredne (advanced) bezbednosne opcije i potom omogućiti "passwordless" naloge u tradicionalnoj "security" sekciji.

Potom odobrite promenu u aplikaciji i postaćete "password free". Te promene možete uvek vratiti na staro, odnosno vratiti password ako vam se ovaj način logovanja ne dopadne.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.