Neovlašćena popravaka ekrana iPhone 13 serije ubija Face ID


Apple je poznat po tome da baš sve želi da ima pod svojom kontrolom pa tako i popravke odnosno servis svojih uređaja. Ne bi li prošli jeftinije mnogi se odlučuju na popravak na crno odnosno u neovlašćenim servisima. To vrlo često sa sobom donosi probleme.

iFixit sada saznaje da bi zamena ekrana nekog od modela nove iPhone 13 serije donela probleme sa Face ID funkcionalnostima.

Tačnije, nakon takve “neovlašćene” zamene ekrana Face ID na iPhone 13 modelima prestaje da radi. Štagod pokušali, resetovati, dodati novo lice ili pustiti suzu, Face ID jednostavno više neće raditi.

Nakon takvog postupka iPhone će najpre prikazati poruku o non-genuine displayu, a Face ID otkazuje poslušnost. Trajno.

S jedne strane Apple ima pravo budući da garantuje Face ID bezbednost i za autorizaciju plaćanja, a to ne mogu da generišu ako nemaju nadzor nad servisom.

Federal Trade Commision koji se u SAD-u bori za prava potrošača sve jače gura i pravo na popravak, a glavna meta im je upravo Apple.

Uverenja su da Apple ovakvom politikom podiže troškove za potrošače, guši inovacije, narušava pravo na rad nezavisnih servisa pa i utiče na gomilanje elektronskog otpada.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.