Otključavanje iPhone-a 13 putem Apple Watch-a trenutno ne radi


Maske su zahvaljujući pandemiji postale obavezan odevni dodatak, zbog kojeg je otključavanje iPhone-a putem Face ID-a postalo problematično, pa je Apple još u februaru sa iOS-om 14,5 predstavio mogućnost otključavanja kompanijinih pametnih telefona putem Apple Watch-a.

Novu su funkciju pozdravili brojni korisnici kojima je ona zaista olakšala otključavanje uređaja prilikom nošenja maske, ali sudeći po brojnim objavama na Reddit-u, čini se da ona trenutno ne funkcioniše na novim iPhone 13 modelima.

"Imam Apple Watch SE i upravo mi je stigao iPhone 13 Pro, oba su uređaja ažurirana na najnoviji iOS. Kad god pokušavam da omogućim otključavanje pomoću Apple Watch-a na telefonu, dobijam grešku 'Unable to communicate with Apple Watch'", napisao je jedan korisnik Reddit-a, a ubrzo su se oglasili i ostali s istim problemom.

"Pokušao sam da resetujem lozinke i sva mrežna podešavanja, resetujem Apple Watch, promenim ostale podešvanja. Apsolutno ništa ne radi", "Sve je radilo normalno sa mojim iPhone-om X", "Da sam bar pre pročitao ovu objavu, ceo dan sam proveo pokušavajući da rešim problem", samo su neki od komentara.

Nakon brojnih prijava, oglasio i Apple na svojoj službenoj stranici te su najavili da će riješiti problem sljedećim softverskim ažuriranjem.

„Apple je identificirao problem u kojem otključavanje pomoću Apple Watcha ne radi na iPhone 13 uređajima. Ovaj će problem biti riješen nadolazećim softverskim ažuriranjem“, rekli su iz Applea napominjući korisnicima da do popravka mogu otključavati svoje iPhone 13 modele koristeći zaporku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.