Početkom sledeće godine Spotify i Netflix pod novim uslovima na App Store-u


Apple će dozvoliti kompanijama kao što su Spotify i Netflix da usmeravaju korisnike na svoje web stranice zbog plaćanja, omogućavajući im da lakše izbegnu naknade koje naplaćuje App Store.

Najnoviji ustupak proizvođača iPhone-a u dugogodišnjoj borbi sa programerima aplikacija je odgovor na istragu koju je pokrenula japanska Komisija za poštenu trgovinu, piše CNN.

Ažuriranje koje će stupiti na snagu početkom 2022. godine, a primenjivaće se u celom svijetu, omogućiće programerima onoga što Apple naziva aplikacijama za "čitanje" da umetnu vezu prema spoljnim web stranicama i dozvoli ljudima da na njima postavljaju ili upravljaju svojim nalozima.

Takve aplikacije pružaju prethodno kupljeni sadržaj ili pretplate na časopise, novine, knjige, audio, muziku i video, prema Apple-u. Amazon Video i Kindle takođe se često navode kao primeri takvih aplikacija.

Spotify i Netflix nekad su dozvoljavali korisnicima da plaćaju usluge unutar aplikacije, ali su od tada prekinuli taj oblik naplate za nove članove usred spora sa Apple-om u vezi sa velikom provizijom koju naplaćuje.

Na primer, preuzimanje aplikacije Netflix omogućiće vam da se prijavite, ali samo ako imate postojeći nalog. Aplikacija vam inače kaže da se "pridružite i vratite" nakon što otvorite nalog.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.